Vi danskere elsker at hygge, og vi er kendt for det, men hvorfor er det at ”hygge” altid skal have noget med at spise usundt at gøre? Det er som om, man ikke rigtig kan hygge sig uden, at vi putter noget usundt i hovedet.

Det fik mig til at tænke over, hvornår min slik, kage osv. periode startede? Det første, som jeg kan huske er fra da jeg var ca. 4 år gammel, hvor jeg blander slik og sjovt nok var mit første ord på Polsk is 😉, så min sukkerafhængighed startede altså i 4 års alder – skræmmende.

Sukker påvirker rigtig mange ting i vores krop og er vanedannende. Det er blandt andet derfor der er noget, der hedder ”at gå sukker kold”, hvilket man kun kan, hvis man har et ustabilt blodsukker. Det der skaber et ustabilt blodsukker er sukker og det er det, der giver os et behov for mere sukker. Det vil sige, at det er selvforstærkende og stopper ikke før, du stopper helt. Hvor findes alt sukkeret i bl.a. slik, kager, brød, morgenmadsprodukter og generelt nærmest alt vores forarbejdet mad.

Vi bliver nærmest proppet med sukker, også selv om vi tror, vi er sunde.
Her i Danmark spiser gennemsnitsdanskeren 20-30 kilo sukker om året, hvilket svarer til 1,5-2,5kg sukker om måneden.

Sukker er med til at speede os, fremskynde processen i kroppen og i vores samfund, som er hurtigt nok i forvejen, så vi bør ikke indtage noget, som øger det yderligt.

Hvordan kan vi ændre det og gøre noget selv? Med en balanceret kost, så hvis du spiser grønt, kød, groft brød, så vil du aldrig opleve denne ubalance eller få et energidyk i løbet af dagen. Du vil her have et stabilt blodsukker og det vil gøre dig til et mere stabilt menneske.

Jeg har nu selv været sukkerfri i mere end et år og savner det på ingen måde. Jeg har et jævnt energiniveau over hele dagen og føler mig generelt bedere tilpas og gladere. Vil du slippe din sukkerafhængighed, have et mere stabilt energiniveau og være gladere og mere tilfreds med dig selv, så hold øje med mit online forløb og skab det liv, du altid godt har kunnet tænke dig.

Hvad kan du forvente dig af Online forløbet- Make up your Mind: at blive sund, få mere overskud, mere selvtillid, blive bedre til at lytte til dig selv og din krop, få mere ro, vægttab, indre glæde, blive klogere på dig selv og blive din egen mester.

 

Glæd dig!

 

Nadja – Rosner Terapi